Novi režim delovanja Luke Koper

Rate this item
(0 votes)

depo vZ 12.JAN 2015 Luka Koper spreminja režim poslovanja, pri čemer se k obstoječemu depoju dodaja še evakuacijski depo, namenjen praznim zabojnikom, ki gredo direktno na ladjo. Vračilo praznih zabojnikov se bo tako vršilo na dveh depojih. Na vhodni dispozici (DVH) je Luka Koper dodala novo polje, iz katerega bo razvidno na katero skladišče naj se zabojnik vrne. V to polje morajo špediterji vnesti odgovarjajoče skladišče. Ker bo Luka Koper posebej obračunavala premike med skladiščema DEPO in EVAK, je še posebej pomembno, da se zabojniki vračajo na mesta, ki jih je določil Ladjar/Agent. Vkolikor špediter/prevoznik ne bo upošteval navodil in bo zabojnik vrnjen na napačn0 skladišče, bo moral stroške premika med skladiščema nositi sam!

Ladjar/Agent bo na svojih spletnih straneh objavljal, kam naj se vračajo posamezni tipi zabojnikov. Ker se stanje lahko spremeni večkrat na dan, je pomembno, da špediter/prevoznik pred prihodom v luko preveri "dnevno direktivo", na katero skladišče naj se zabojnik preda.

ADRIATIKAGENT kot Agent Hapag-Lloyd-a bo poskrbel za ažurnost informacij preko informacijskega sistema povezanega z Luko Koper, preko telefonskih kontaktov (v delavnem času) in preko svojih spletnih strani. 

Četrtek, 08 Januar 2015 03:42 Written by 
Read 37882 times Last modified on Četrtek, 08 Januar 2015 13:21
More in this category: « Spremenili smo ime!
Top of Page